PREMI OBE 2 - L'Esbart Joventut Nostra

Vaya al Contenido

Menu Principal:

PREMI OBE 2

NOTÍCIES
El responsable de l'Esbart i President  de la Roda d'Esbarts Catalònia, Premiat !   

Premis Sardana i Medalles al Mèrit:

Són les màximes distincions per a reconèixer la trajectòria i l'encert de les iniciatives promogudes en pro de la sardana i la dansa catalana d'arrel tradicional. Un dels actes protocolaris de les festes de proclamació de Ciutat Pubilla de la Sardana és el de donar a conèixer les persones, institucions i entitats distingides per la Federació Sardanista de Catalunya i l'Obra del Ballet Popular. Després de la inauguració del nou Monument a la Sardana erigit a la plaça de Santa Anna de Mataró, obra de l'escultor Iago Vilamanyà, s'ha fet pública la relació de guardonats. És la següent:

Les Medalles al Mèrit són les màximes dintincions i s'atorguen en les següents categories:

Premis Sardana de 2009

A la dedicació. Se n'han fet mereixedors Francisco Melero i Soto (de Cunit), per la seva tasca en defensa de la sardana per integrar-hi persones de fora de Catalunya, per haver après a ballar i a repartir la sardana amb més de 70 anys i per tota la feina que ha fet en favor de la nostra dansa a la seva població.
Carles Solanich i Sans  (1) (de Barcelona), pels 30 anys de promoció de la Roda Catalonia com a mitjà per acostar la dansa als joves i els infants.
Jordi Angelats i Ballonga (de Tortosa), per la seva llarga trajectòria de l’ensenyament, defensa i promoció de la sardana a les terres de l’Ebre.
Josep Burniol i Folcrà (de Mataró), per la seva dedicació en gravacions en concerts, ballades i aplec.
I Joan Castellà i Pifarré (de Cervera), per la seva dedicació i compromís amb la sardana durant 40 anys.

Al Mèrit Sardanista, a Joan Vidal i Gayolà, per la seva extraordinària dedicació al fet sardanista, i especialment per la seva labor com a fundador de la Federació Sardanista de Catalunya i president de l'Obra del Ballet Popular, al llarg de gairebé 20 anys.
Al Mèrit Musical, a Jesús Ventura i Barnet, per la seva trajectòria com a intèrpret, compositor i director i per la seva tasca amb la Cobla de Cambra de Catalunya.
Al Mèrit Cívic, a la Comunitat Benedictina de Montserrat, per haver acollit des de 1957 els Aplecs dels Esbarts Dansaires.
Al Mèrit de la Dansa Catalana, a Joan Gómez i Soriano  per la seva vinculació i dedicació al món de la música i la dansa tradicional als Esbarts Dansaires i per les seves iniciatives en l'àmbit de la direcció i l'acompanyament musical de les danses d'arrel tradicional.

(1) Responsable de l'Esbart Joventut Nostra i President de la Roda d'Esbarts Catalònia.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Regreso al contenido | Regreso al menu principal